MOTTO

Viețile noastre se încheie în ziua în care ramânem tăcuți în privința lucrurilor care contează...

miercuri, 13 iunie 2012

Cel mai mare criminal !!!

Conform ”cercetătorilor moldoveni”, cel mai mare criminal în RM e anume Absolventul de Liceu.
Da, da absolventul.
E supra-echipat cu dispozitive de informare și acces la internet, are tendința să se informeze din surse externe și e criminalul Nr.1 pentru statul RM :)


__________________


Ministerul Educației, Agenția de Evaluare, CCCEC-ul, MAI-ul, mass-media, unii bloggeri toți stau cu ochii pe absolvenți.

E BAC D-lor și motiv extraordinar de a naște subiecte de știri pentru unii, de a demonstra eficiența altora și cât de bravo sunt organele noastre de forță, unii în general fac politică din asta :)

Sincer, privesc cu deosebit amuzament tot ce se întâmplă: camere de supraveghere, verificarea absolvenților dacă nu dispun de dispozitive oarecare, bruiajul undelor de telefonie mobilă, verificări la domiciliu, verificări pe net etc.

Circ și nimic mai mult...

Bine, organele de forță merită aplauze.
Corupție, probleme și crime în țara asta nu mai sunt, au rămas săracii copii și gata, în rest totul e în regulă la 100%.
Ei bine - aveți motiv de ”laudă”, ați depistat ”3 copii și o profesoară”, aplauze pentru bravii polițiști, situația e sub control (amintiți-vă dacă ați copiat cel puțin o dată-n viață), vorba ceea: cel fără păcat să arunce primul piatra...

Mass media e clar, subiecte de știri, ”tăt normal” !!!

Cel mai important rol în scenariu  îl are totuși mult-stimatul nostru: Ministerul Educației.

Chiar mă întreb, e sec. XXI, stimații noștri angajați ai Ministerului Educației nu pot oare ”naște” idei cum de făcut ca tinerii să nu ”se inspire” la examene?
Răspunsul e simplu: nu pot, sunt impotenți în acest sens.

Trezirea din hibernare are loc vara, atunci când e BAC-ul și admiterea la ISÎ după care iarăși Ministerul cade  în ”brațele somnului profund”, deranjați din timp în timp de oarecare ”reforme cu beneficii financiare” pentru unii numite Istoria Românilor sau pur și simplu Istorie.

Ce vreau să zic, nu sunt de vină ”săracii copii” care au tendința să se inspire de undeva, e de vină Ministerul Educație și toată mașinăria defunctă numită ”sistem educațional în RM”.

Explic:

  1. Testele de BAC pot fi create într-o manieră în care tinerii nu ar avea timp pentru copiat(Ministerul are un an la dispoziție pentru a crea asemenea teste).
  2. De-ar fi tinerii mai bine pregătiți, nu ar avea nevoie de copiuțe, mobile și tot felul de surse de inspirație.
  3. Admiterea la ISÎ este una din principalele probleme. Tinerii absolvenți au tendința de a obține note cât mai mari, deseori ireale, nu pentru a evalua cunoștințele, dar pentru a-și asigura un potențial loc la buget. Iată și tendința crescândă de a avea ”note” mari și frumoase.
  4. Problemele sociale nu trebuie combătute, în primul și primul rând e nevoie ca ele să fie prevenite.
Stimați angajați ai Ministerului Educației, ”puneți mintea în mișcare”, acum e târziu deja, gândiți pentru anul viitor, gândiți la eficiența sistemului educațional din RM, nu la formalități de genul ”nota la BAC”.
Liceele și în continuare Universitățile nasc, nasc anual mii și zeci de mii de viitori șomeri, tineri care într-un an doi din disperare și presați de problemele cotidiene aleg calea migrației, pleacă și nu mai revin, da, din păcate nu mai revin...

Fiecare elev depistat că ar fi copiat la BAC, fiecare notă negativă e pe conștiința Dvs.

Ar fi bine să sesizați că anume de Dvs depinde viitorul acestei țări, de educația viitorilor medici, politicieni, ingineri, economiști etc.

Vă urez mult succes și amintiți-vă cum copiați la examene ;) vorba unui prieten: ”nimeni nu e perfect...”

P.S.
Online-ul nu e dușmanul absolventului, Ministerului Educației sau sistemului educațional- dimpotrivă, e un avantaj pentru tineri de fi mai bine informați, de accesa informația și mai puțin de a memora tot felul de cifre, date și formule care nu merită a fi depozitate în creier. 
Învățați tinerii să gândească logic, să ”nască idei” și mai puțin să ”zubrească” informația care oricum se uită într-un an doi (sunt convins dacă zic de Formula lui Heron sau Legea lui Ohm toți veți căuta pe net sau în manuale pentru a vă reaminti de acestea și eu am făcut-o, nu prea am avut ocazia să o utilizez în domeniul de activitate...).

Faceți din tineri persoane inteligente, persoane cu logică, persoane cu tendințe de a folosi informația nu pur și simplu de a o cunoaște.
Nu de alta, dar am impresia că tendința e de a crea din tineri Enciclopedii inutile care cunosc multe dar nu pot să-și utilizeze cunoștințele, depozite de informație, deseori inutilă...

La subiect:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu