MOTTO

Viețile noastre se încheie în ziua în care ramânem tăcuți în privința lucrurilor care contează...

luni, 14 noiembrie 2011

S-a scumpit berea


Ieri seara, un prieten a servit o bere in valoare de 100 euro.

Cam atat l-a costat o bere servita si o intalnire cu ”mult stimatii” nostri reprezentanti ai politiei rutiere.

Imi pare bine ca politia rutiera este recepetiva la nevoile oamenilor, la criza economica si desigur pun amenzi cu reducere.
Imi pare  bine ca soferilor le place receptivitatea politiei rutiere, incalca cu regularitate, mai arunca un ban in bugetul ”familiei MAI” si desigur viata merge mai departe.

Vin cu propuneri catre Politia rutiera:
  • sa faca discount card-uri pentru soferii ce achita regulat amenzile directe,
  • politistii sa fie echipati cu aparate de casa, sa fie o dovada pentru soferul ce a achitat amenda, in caz ca se mai intalneste cu reprezentantii politiei rutiere,
  • sa fie anuntate public taxele neoficiale care trebuie achitate in caz de incalcare a regulamentului rutier(trebuie informati oamenii),
  • platile sa fie posibile prin transfer, card si doar in valuta nationala (pentru comoditatea soferilor).
Urez multa bafta politiei rutiere, mult stimatilor nostri aparatori ai legii si dreptatii in traficul rutier. 
Baieti, sunteti bravo, aveti o imagine de necontestat, sunteti dreptatea si legea in tara asta.
Iar in ceea ce tine de mita, de amenzi directe in buzunarul politistului sau alte minciuni care circula in legatura cu politia rutiera, nu cred, sunt barfe si societatea o face din invidie, din invidie pentru corectitudinea si valoarea ce o aveti in voi. 

Si totusi, putin mai serios.

Publika lanseaza campanii interesante, e buna ideea cu siguranta in trafic, ONG-urile incearca sa convinga soferii sa nu incalce regulamentul circulatiei rutiere, guvernantii maresc amenzile si totusi numarul accindetelor ramane constant.

Am auzit zeci de idei referitor la siguranta traficului rutier, analize si rapoarte, campanii si bani investiti, conferinte si spoturi, dar rezultatul pare a fi acelasi: accidente, morti, raniti, accidente...
Nu invinuiesc doar politia rutiera, e vinovat in primul rand soferul care incalca regulamentul circulatiei rutiere si desigur din considerente economice e predispus sa achite o ”amenda directa” politistului.

”Solutia” e simpla.
E de ajuns ca soferii sa nu incalce regulamentul, sa fie constienti de actiunile lor si consecintele posibilie si...desigur nici amenzi nu vor primi, nici politistii nu vor fi in ispita pacatului numit MITA.
E atat de simplu; dar totusi complicat ca acest comportament sa fie constientizat de fiecare sofer.

Va urez drum bun, minte lucida si atentie la volan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu