MOTTO

Viețile noastre se încheie în ziua în care ramânem tăcuți în privința lucrurilor care contează...

luni, 31 octombrie 2011

Cafenea Politica

Foto: privesc.eu


Democratia garanteaza dreptul cetatenilor de a-si alege guvernarea, de a-si exprima opiniile, sa creeze asociatii.
Dar, democratia semnifica si participarea activa a cetatenilor la procesul decizional.

Proiectul ”Cafenea Politica” intentioneaza sa creeze un cadru favorabil pentru discutii vis-a-vis de problemele si dificultatile institutionalizarii unei democratii veritabile, astfel se ofera posibilitatea de a participa la prelegeri deschise cu personalitati notorii de pe scena social-politica din RM - lideri politici, actori non-guvernamentali, jurnalisti, analisti, profesori etc.


Unul din obiectivele Partidelor Politice este anume socializarea politica a cetatenilor. Proiectul se inscrie in acest domeniu de activitate.

Participantii au posibilitatea sa adreseze  intrebari invitatului, sa contraargumenteze tezele enuntate, sa-si expuna opinia, astfel se dezvolta spiritul analitic, participativ si desigur interactiunea cu sfera guvernamentala.
Discutiile au un caracter bilateral, de interactiune a societatii civile cu sfera politica.

Recomand formatiunilor politice din RM sa organizeze regulat astfel de activitati, atat in Chisinau dar  indeosebi in teritoriu. Interactiunea si comunicarea politicului cu societatea civila trebuie sa fie intr-un cadru institutionalizat si permanent, nu doar, spre marele meu regret, sa fie limitat doar la nivel de campanie electorala.

P.S.
Proiectul descris succint este doar o parte a actiunilor in desfasurare.
Voi reveni ulterior cu alte proiecte, atat la nivel de descriere cat si implementare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu