MOTTO

Viețile noastre se încheie în ziua în care ramânem tăcuți în privința lucrurilor care contează...

luni, 10 octombrie 2011

”Omul trebuie sa se multumeasca cu ce are”

foto: publika.md
La Publika, in cadrul unor dezbateri,  a fost rostita o fraza extraordinara: ”omul trebuie sa se multumeasca cu ce are”.
Tin sa mentionez ca sunt de acord cu aceasta idee, sunt de acord cu faptul ca persoanele trebuie sa fie putin mai linistite din punct de vedere a dorintelor, care deseori sunt irealizabile.

De acord, tendinta trebuie sa fie spre mai bine, spre mai mult, spre o crestere, dar... spre marele meu regret, multi, dar foarte multi dintre noi isi pierd ratiunea in avantarea spre un ”ceva” inexistent.
Boala numita: ”mai vreau” sau ”vreau ceva mai bun” ne face orbi, ne face sa pierdem legatura cu realitatea si cu noi insine.

Mai devreme sau mai tarziu vin si anumite momente de reculegere, de meditatie asupra comportamentului nostru, sesizam de fapt ca nu avem nevoie de multe lucruri in viata si de fapt fericirea nu consta in competitia spre un ceva mai ”mult” sau mai ”bun”.

P.S.
vazand cum lacrimeaza Voronin, sunt ferm convins, mai devreme sau mai tarziu, rergetele,  logica de comportament corect, gresesile din trecut ne dau de stire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu