MOTTO

Viețile noastre se încheie în ziua în care ramânem tăcuți în privința lucrurilor care contează...

joi, 13 octombrie 2011

Schema lui Filat



In ultimul timp e o moda a schemelor in RM.
Daca ceva nu e in regula, gata e schema si nimic mai mult.
Voi fi si eu in rand cu lumea, sa incep a prezenta unele scheme ale premierului.
Discursul citit azi de premier, e doar un discur si nici pe departe un raport, poate fi cotat doar la nivelul unui briefing a unui lider politic.

Eu ca simplu cetatean al RM nu vad nimic nou sub soare in tot ce a vorbit premirul.
Ba mai mult.
Vad un discurs ce are ca scop destabilizarea situatie in AIE (nu ca ar fi foarte stabila), un discurs ce are ca scop atragerea atentie opiniei publice asupra faptului ca alianta nu functioneaza, ca in AIE ar fi interese meschine etc.

Problema atacului raider(deja e la moda aceasta notiune) a fost creata artificial.
Intr-adevar, atacurile de acest gen nu sunt o noutate pentru RM, nu e o problema care afecteaza cetateanul simplu care a avut un salariu sub norma existentei si in continuare il are, nu afecteaza miile de cetateni care migreaza peste hotrare.
De acord, e o iregularitate in sistem care trebuie inlaturata cat mai urgent, dar nu in forma de a ridica atacul raider la nivel de criza, da a face comparatia cu inundatiile din 2010.

Mass media a fost un instrument de intoxicare a opiniei publice ca ulterior premierul sa ceara demisia Procurorului General, directorului SIS si sefului CNFP, sub pretextul ca tot raul in tara aceasta se trage anume de aici.

E o schema clasica, s-a gasit un subiect oarecare, se agita opinia publica, se gaseste vinovatul si desigur salvatorul care vine cu ”solutia”.
Asemenea actiuni au scopul de demonstra ca pldm-ul e bun,”rupt din soare”, gandeste zi si noapte la bunastarea cetatenilor, dar iata colegii din alianta nu sunt asa de buni cum par.
Solutia ar fi o alianta cu pcrm-ul, desigur d-le premier, cum altfel sa scoatem tara din criza?

P.S.
As sugera premierului mai putin populism si mai multe actiuni cu adevarat necesare RM.
Nu de alta, dar supoerterii de la meciul de fotbal se vor extinde in intreaga tara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu